Genieten in je tuin!

Design Kussens

Wanneer je met de zomeruren buiten bent lekker met een goed boek, lekker op de warme zomeravonden aan de barbecue of een heerlijk diner dan wil je zeker een goed kussen. Het is per slot van rekening een verrijking voor je tuinstoel, tuinbank of ligbed. Door de juiste kussens te hebben maakt het je tuin set helemaal af voor een mooie zomer. Het geeft ook nog meteen een heerlijke sfeer aan je tuin. Er is natuurlijk heel veel keuze wat kussens betreft. En dan hebben we het over design, kleur en formaat. Je kunt altijd kiezen voor kleurig design waardoor jouw zithoek het middelpunt van de tuin wordt. Je kunt ook voor de ontspannen sfeer gaan en een rustige onopvallende kleur kiezen. Meestal hebben de loungesets volledige weersbestendige kussens. Kussens kunnen van verschillende materialen gemaakt worden.

Tuinkussens | Blog Design Kussens .2

KATOENEN KUSSENS

Dit is het meest bekende materiaal voor de kussens van de tuinkussens. Het is een natuurlijk vezel wat zacht aan voelt en vocht goed opneemt. Door het zachte materiaal is het zitcomfort ook groot. Het slijt niet snel is laat ook nog eens goed lucht door.

POLYESTER/KATOENEN TUINKUSSENS

Veel tuinkussens die worden gemaakt van een combinatie van polyester en katoen. Omdat polyester steviger is dan katoen heb je te maken met een slijtvast tuinkussen. Het neemt alleen minder goed vocht op dan katoen. Door de combinatie van deze textielsoorten ziet het er uit als katoen, is veel sterker en verkleurt minder doordat het ook UV bestendig is en het is bestand tegen rotting.

ACRYL/DRALON TUINKUSSENS

Het geeft een luxe uitstraling door de lichte glanzing. Door de Dralon (soort acryl) behoudt het langer de kleur en slijt het bijna niet. Het stoot vuil en water af en is gemakkelijk schoon te maken. Hierbij heb je ook vaak fellere kleuren omdat het een hoge kleurechtheid heeft.

TEXTILEEN TUINKUSSENS

Dit is een weerbestendig materiaal. Het wordt ook wel all-weather textileen genoemd en gebruikt voor de loungesets. De lichte, comfortabele stof is vuil en waterafstotend en als het moet kan het hele jaar buiten blijven. Bij een goede ventilatie is er geen rottingsgevaar.

Tuinkussens | Blog Design Kussens
Scroll naar top